Beclean

Tehuis

Revalidatieprojekt met uitgebreide fysiotherapieafdeling waar 100 bejaarden (velen van hen dementeren) en 100 lichamelijk- en geestelijk gehandicapte kinderen worden verzorgd.

Fotoalbum van het Tehuis project

Multifunktioneel centrum

Multifunktioneel centrum voor sport en recreatie en educatie i.s.m. de stad Beclean.

Voetbalclub

Outfit Voetbalclub "Somes-Gaz-Beclean"

Bethesda Verzorgingshuis

Er wordt een nieuw gebouw neergezet voor het verzorgen van ouderen die aan de ziekte van Alzheimer lijden. Het gebouw zal dienen als huisvesting en zorginstelling van de patiŽnten.

Het project wordt gefinancierd in het kader van een tweezijdig overeenkomst tussen het Nederlandse en Roemeense regering. Het totale investeringskosten bedragen ongeveer anderhalf miljoen euro, waarvan een deel bekostigt wordt door de volgende instanties:

 • Karmel International, Enschede, Nederland
 • Ministerie van Werk, Sociale Solidariteit en Gezin van RoemeniŽ
 • Gemeenteraad van de stad Beclean, RoemeniŽ
 • Provincie Bistrita-Nasaud, RoemeniŽ
 • Bruggerbosch Kliniek, Enschede, Nederland


  Architect: Tamas Stefan, AMI PROIECT, Bistrita

  In agustus 2010 is een trailer met meubilair t.b.v. van de inrichting verstuurd naar he dagbehandelingcentrum voor Alzheimer patienten.

  Bethesda Floricica

  Dit dagbehandelingscentrum voor Alzheimer patienten is een Pilot-project wat tot stand is gekomen in samenwerking met de provinciale en nationale overheid van Roemenie en de stad Beclean. In dit centrum worden maximaal 15 patienten in dagbehandeling opgevangen. De patienten worden dagelijks gebracht en gehaald. Tevens wordt hier de voedselverstrekking georganiserd voor de Alzheimer patienten in de stad.

  De personele trainingen wordt door verzorgingshuis Bruggerbosch in Enschede verzorgd. Dit verzorgingshuis heeft nauwe banden met Karmel.

  Op de fotos in het Fotoalbum is de officiele opening en ingebruikneming op 22 september 2010 van dit centrum te zien.

  Fotoalbum van het Dagbehandelingscentrum